blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG marcus
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
marcus



A zase tu máme Euclideon.
pridal marcus 19.9. 2014 o 19:47

Predstavte si telefónny zoznam.

Ako v nom najrýchlejšie nájsť telefónne číslo Jána Nováka?

Takto.

Otvoríte ho v polovici a pozriete sa či sú mená abecedne pred alebo za "Novák Ján".

Dajme tomu, ze sú za. Tak viete, že Novák Ján je v prvej polovici zoznamu. Teraz otvoríte zoznam v jej polovici. (A teda v prvej štvrtine zoznamu.) A opakujete postup až kým ho nenájdete.


Predstavte si že zoznam má 100 000 strán. Ako najdlhšie vám takto bude trvať Jána Nováka nájsť? Nejakých 17 otvorení.
A to je možné len vďaka tomu, že je zoznam zoradený podľa abecedy. Keby ale nebol museli by ste prejsť každú jednu stranu a to je veľký rozdiel v rýchlosti.

Teraz si predstavte, ze namiesto dvojice [meno, tel. číslo] mam dvojicu [3D súradnice, farba 3D bodu]. Ak ich mám zoradené podla 3D súradníc, tak viem rýchlo nájsť akú farbu daný bod má mať. A môžem teda vykresliť veľké množstvo bodov.

Ale niektoré s týchto bodov patria napr. postave, kt. ovláda hráč a ten s nou pohne. Zrazu sa 3D súradnice zmenili a už nie sú zoradené. A už ich tak efektívne vyhľadávať neviem.

Môžem ich znovu zoradiť, ale to už je zase časovo náročné.



Tak a teraz sa pozrime na Euclideon.


Keď sa pred rokmi na internete objavili prvýkrát, tak tvrdili ze prišli na to ako zobraziť scénu s veľa bodmi. A v ich videách sa nepohlo ani steblo trávy.
Takže niektorý odborníci poukázali, že zobraziť množstvo nepohyblivých bodov nie je žiadna novinka a teda Euclideon klame, ak tvrdia ze prišli s niečím revolučným.
A nie je podstatné či používajú vyššie opísaný postup, alebo vymysleli nejaký iný. Výsledok bol zatiaľ rovnaký.
Na to Euclideon v neskoršom videu reagoval, že prišli na to ako objekty animovať a stále vykresliť také množstvo bodov, ale že zatiaľ to neukážu, kým to nedoladia.

Čas plynul a až po dvoch rokoch sa objavili znovu a ukázali svoj produkt pre Geospatial Industry (geopriestorový priemysel? :D ). Zhodou okolností ten nepotrebuje pohyblivé objekty a ich video schopnosť animácie zase neukázalo.

Teraz po roku sú tu zas. A zase si robia zálusk na herný biznis. Takže prešli tri roky a videli ste nejakú animáciu v tomto videu? Ja nie.
A čerešnička na torte? No predsa tvrdenie, že ukázali, ako odborníci, kt. ich kritizovali, sa mýlili. :)



Prístupov 9771
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
A zase tu máme Euclideon.
[ 19.9.2014] (príspevkov 0)